Příběh ??? člověka

Buchty a loutky Členové Klubu paniců shlédli skvělé divadelní představení souboru Buchty a loutky s názvem "Příběh ??? člověka"

V pátek 4. června 1999 se členové Klubu paniců zůčastnili divadelního představení s názvem "Příběh ??? člověka". Představení se konalo v obci Úterý v sále místní hospody.

Po jednom pivečku ve výčepu (pivo za 7,50 Kč :-) jsme se přesunuli do sálu. Zakoupili jsme si vstupenky, byli jsme prvními platícími diváky (viz kopie vstupenky níže), a obsadili jsme první řadu.

Vstupenka č. 01

Před zahájením divadelního představení jeden z herců (byl to Marek Bečka) předstoupil před jeviště a uvedl hru. Seznámil nás s tím, že hra má dvě části a že asi po 20 minutách bude přestávka. Se starostlivým výrazem ve tváři si prohlédl diváky v první řadě a jejich poloprázdné půlitry a to byl začátek velmi zajímavého dialogu.

Herec: "O přestávce bude možnost si odskočit."
Martin: "My nepotřebujeme, to je v pohodě."
Herec: "No, já myslím, že přestávku radši uděláme. Mám doma tříletého syna a vím, jak to potom dopadá."
Martin: "Ne, my opravdu nepotřebujeme. My máme Pampers!"
Herec (stále se starostlivým výrazem): "Opravdu?"
Martin: "No jistě."
Herec (se šibalským úsměvem): "Vsadíme se?"

Martin bohužel nebyl až tak tvrdý a sázku odmítl. Jako úvod před začátkem představení to ale bylo velmi dobré.

Představení bylo loutkové, ovšem v některých scénách vystupovali i herci. Tato kombinace nám málem způsobila pád ze židle, tak jsme se smáli.

Po dvaceti minutách opravdu nastala přestávka. Herci postupně vyšli před oponu a začali organizovat přestávku. Stále však zdůrazňovali, že přestávka pořád probíhá a že tedy můžeme dělat to, co obvykle o přestávkách děláme.

Celé představení trvalo asi hodinu a bylo v češtině, ale objevila se i ruština, němčina a angličtina.

Předkládáme Vám kopii programu, který byl prodáván k tomuto představení. Vzhledem k horší čitelnosti si dovolíme popsat jednotlivé strany.

Aleksej Meresjef

Na úvodní straně je zobrazen Aleksej Meresjev, hrdina, který bude v našich srdcích žít navěky.

 

Part Střední část obsahuje část partu v originále (tedy v ruštině), herecké obsazení a autorský tým.

 

Boris Polevoj Na zadní straně je pojednání o významu knihy "Příběh opravdového člověka" od Borise Polevého pro utváření světového názoru mladých lidí. Dále obsahuje v současné době nezbytnou reklamu.

Celé představení končilo přistáním amerických kosmonautů na Měsíci a nalezením těla Alekseje Meresjeva na povrchu Měsíce. Komentář amerických kosmonautů byl následující:

"Houston, we have a small technical problem. Actually, we are not first. There is a man on the Moon, without legs and his ass ..."

"Oh, shit. Over."

Na konci představení byla podávána vodka, na oslavu zdárného konce. Soubor také pozval všechny diváky do zákulisí a tak jsme si mohli prohlédnout jednotlivé kulisy a rekvizity a podebatovat s herci.